CALL FOR CONTENT

Call

Call for Content

Nu söker vi spännande projekt eller verksamhet som fokuserar på digital praktik för kulturarvet. Det kan vara digital transformation, utvecklingsprojekt, pedagogiska insatser, tillgänglighet, digitalisering och olika sätt att nå publiken.

Under Digikult 2021 vill vi presentera spännande digitala projekt, koncept och verksamhet som på olika sätt förflyttar utvecklingen framåt. Har du eller din verksamhet gjort insatser som du tror passar? Vi söker nu korta, filmade presentationer som kommer ligga på www.digikult.se som en digital inspirationsyta och lyftas fram under konferensveckan. Missa inte chansen att presentera din/er verksamhet på årets Digikult!

Deadline: 31 mars

Format: Vi vill ha en kort videopresentation som vi länkar till på www.digikult.se. Förutom länken till den sajt där du laddat upp videon behöver vi en titel och en kortare text (max 1 000 tecken) som beskriver det som presenteras i videon.

Videons längd: omkring 5 minuter

Upphovsrätt: Innehållet måste gå att dela på webben utan att utmana upphovsrätten. Digikult får enbart rättigheter till att länka/bädda in filmen på www.digikult.se samt att sprida information om den på webben.

Textning: Videon ska textas. Ett tips är att använda gratisverktyget www.textamig.se

Bild: Skicka gärna en representativ bild som vi kan använda på webbplatsen i samband med er presentationsfilm.

Övrigt: Om du av någon orsak inte kan ladda upp videon, kontakta oss så kan vi eventuellt hjälpa till med det.

Du skickar ditt förslag till:

Thomas Scott, projektledare
Förvaltningen för kulturutveckling
E-post: thomas.scott@vgregion.se

Arrangörer:

Förvaltningen för kulturutveckling och Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen, Göteborgs Stads kulturförvaltning Sektor museer, Länsstyrelsen i Västra Götaland, Riksarkivet samt Riksantikvarieämbetet.